Pages

Wednesday, January 7, 2009

Macam mana eh.. Hrmm..

Susah gak hidup ni.. Hrmm.. Aku dapat berita baik yg abah aku dah sihat.. Mak aku bg tahu.. Tapi pagi nih, mak aku plak dah benti keje.. Die x larat nak berhadapan ngan saudara mara aku... Maklum la.. Keje ngan sedara mara lagi teruk dari dengan company luar.. Hrmm.. Sian jugak.. Aku nak suruh mak aku berniaga macam dulu2.. Tapi, kesihatan mak aku x sekuat dulu dan siapa nak bantu.. Dulu masa aku sekolah leh la bantu,.. Ni dah keje dan masih belajar... Masa bila la aku nak bantu.. Hrmm.. Kawan lelaki aku nak bg pinjam duit pun aku dah segan.. Mak aku tak diberi gaji.. Macam mana nak strat modal.. Hmmm.. Dulu aku ingatkan majikan dengan saudara lagi senang.. Tapi hampeh.. Mana taknye, gaji leh pospond dan paling aku x suka adalah bila dah janji due date gaji hari ni, tapi leh buat bodo sampai tengah bulan.. Harap2 Allah s.w.t akan tunjukkan sesuatu bahawa bukan mudah untuk hidup.. Mentang2 org kaya.. Buat macam tu plak.. Takpelah..
Aku dah buntu ngan keadaan macam ni.. Dalam adik beradik aku, aku bekerja dan tanggung billing dan boleh dikatakan semuanyalah.. Adik aku yg no dua dah kawin.. Leh la die lepas tangan.. Yg no 3 aka bongsu tu masih remaja.. Tahun ni 19 tahun.. Hrmm.. merengek nak duk kat luar.. Hrmm.. Kenapa la die tak fikir pasal keluarga dulu.. Dah la mak bercerai ngan mak masa aku kecil dulu.. Dah terang tang tang memang akan memerlukan duit dari anak2.. Tapi, kenapa aku sorang je fikirkan masalah? Adik2 aku tu fikirkan ke atau tidak.. Entahla.. Wallahualam.. Aku buntu la.. Aku xnak mak aku fikir jalan mudah dengan berkahwin lagi atau main nombor ke? x pun jual maruah.. Mintak disimpangkan la.. Astaghfirullahhalazim.. Payah untuk difikirkan.. Aku nak keluarga aku selesa je.. X minta pun lebih2,... Aku xnak kaya, nanti aku leka dan lalai macam dulu.. Allah s.w.t dah bagi, aku x ingat kat Dia.. Sekarang dia dah tarik balik.. Tapi aku bersyukur sebab aku masih lagi boleh makan dan ada tempat tinggal.. Alhamdulillah...

No comments:

Post a Comment

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails