Pages

Saturday, August 8, 2009

Aku dah mula berkecimpung dalam dunia perladangan dan penternakan.. Hehehe..



First of all aku nak say thanks kat Mr Zaid and Mrs Alice aka Mrs Bean.. Hehehe.. Disebabkan mereka ni asik bercerita pasal kebun.. Aku pada mulanya agak malas.. Tetapi, setelah game yg aku selalu main ni dah macam hampas dan semakin tak best.. So, aku pun beralih arah ke Dunia Perladangan dan Penternakan di Facebook.com.. Hahahahaha.. Pada mulanya agak bosan, tetapi dengan masa untuk menguruskan ladang agak flexible, so agak best juga la.. Mana taknya, masa tanaman sama ngan masa kita di dunia yg sebenar ni.. Contoh permainan yg sama seperti ini adalah The Sims.. Kita boleh lajukan masa, jadinya anda akan duduk di depan computer dan melebarkan punggung.. Sebab dengan click sahaje dah bleh main untuk 10 hari the sims dan menjadikan 1 hari manusia di dunia ni.. Makan lupa, minum lupa, mandi lagi la bleh postpone... Ahahaha...

Farm Ville and Barn Buddy tak susah nak main pun.. Just perlu "alert".. Kalau tak, habis la tanaman korang.. Hrmm.. Interface game ni pun lawa.. Ada lagu lagi.. hehehe.. Sekarang ladang aku dah meningkat maju, untung pun banyak.. Hehehe.. Korang try le main game ni.. In the same way, korang sempat nak check email, update blog, or kalau bosan sangat, pi la bantu bersihkan ladang kawan2 atau jiran.. Dapat kumpul coins.. Hehehe.. Upss!! Jangan curi sayur, ternakan and buah-buahan aku k..

2 comments:

  1. siol btl lah...haha..kerana game ni aku sanggup bangun awal tau..x cukup tido...hihi...baguslah ko ada, bertambah target location yg aku boleh curi...hihi

    ReplyDelete

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails