Pages

Wednesday, September 30, 2009

Banyak Minum Air Suam Baik Untuk Kesihatan..


.air untuk kehidupan.


Fuh.. sejak banyak makan lauk raya nih.. Badan naik bagai dipam-pam.. Hehehe.. Khasiat air suam memang banyak kan.. Tambahan yang filter tu.. Bersih aku punya buah pinggang tau.. Hrmm.. Sekarang ni cuaca pun tak menentu.. Siap sedialah korang ngan Air mineral ka.. Air masak ka.. Air suling ke.. Air dari proses osmosis ka.. Asalkan air yang halal dan sumber yang bersih.. Hehehe.. Aku ni, bergelen2 minum air suam, baru perut ni okay. Kalau tak.. Mesti sebu and senak.. Macam ibu mengandung jer tau.. Hrmm.. Air banyak digunakan dalam badan kita buat pengetahuan korang.. Bila korang bercakap, berfikir, makan, tidur dan digunakan oleh tentera2 dalam badan kita ni.. Jantung.. Hrmm..

Korang tak terfikir ke keajaiban diri kita ni.. Dicipta sebagai manusia yang luar biasa.. Mana taknya, berhari2 tak minum air suam atau air putih.. Tapi masih bleh hidup lagi walaupun banyak air gula yang kita minum.. Tak mati sebab gula tinggi dalam badan pon.. Hrmm.. Sebenarnya Allah beri kita peluang untuk hidup lagi.. Alhamdulillah sampai ke hari ni masih bernyawa, walaupun aset2 yang diberi oleh Allah s.w.t beri kita sebagai manusia lupa dan leka untuk menjaganya.. Hrmmm.. Mulai sekarang, kumpul point untuk dunia kita yang lagi satu tu... Pelihara aset dan sumber dalam diri kita ni.. Selain air, ibadat wajib yang dituntut jangan lupa... Dua2 tu takda takleh juga.. Nanti nak beramal lama2, dahaga plak kan.. InsyaAllah didunia ni kita senang, begitu juga akhirat sana.. Amin.. I love Islam!!

No comments:

Post a Comment

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails