Pages

Thursday, September 24, 2009

TAK SIHAT :(


ubat aku

Hari ni aku datang kerja lewat.. hehe... Masa pi keje mata aku dah kecik sebelah kejap.. Sampai kat tmpat keje, dah duk on computer.. Sakit kepala plak.. amik half day jer la jawabnye ni.... Aku bertahan la dulu kan.. Tetiba sakit kepala mnyerang.. Sakit kepala sebelah kiri dari mata sampai la keatas kepala aku ni.. Tuhan jer tau betapa siksanya aku menahan sakit nih.. Aku muntah2 tadi.. Walaupun aku baru je lepas makan, tapi aku x muntah makanan.. Muntah org sakit tu.. Yang air je keluar.. Hrmm...

Aku tak tau la betol ke tidak keje yang aku buat hari ni.. Report2 yang aku submit harap2 takda kesilapan lah kan.. Hrmm.. Aku terus pi amik surat klinik kat Human Resource jam 2 pm td.. Apabila pergi klinik, doktor tu cakap aku sihat.. Takda darah tinggi, takda migrain.. Just sakit kepala biasa.. Hrmm.. Mata aku pun die cek... Takda masalah apa2, tiada pendarahan ke ape ke.. Auntie kat klinik tu pon cakap aku muka dah macam tak larat menahan sakit.. Auntie tu bagi 11 biji ponstan dan 15 biji multivitamin untuk dimakan setiap pagi..

Bila aku dah naik office, sambung la keje jawab telefon, operator la katakan.. Aku dapat satu kes ni, aku xleh pikir nak buat ayat apa.. Then aku call maintenance departmen.. Abg zaimi tu ok jer ngan aku.. Tapi tadi, aku bengang gila.. Dah la aku call, dia angkat.. Suruh aku tunggu... Dia tngah online ngan sapa tah.. Maintenance onsite kot.. Aku tunggu jer la.. Tapi bila dah lama skit, aku cakap la "hello, hello, hello".. Saja2 jer.. Dia hangin plak.. "Sabar boleh tak? abg tengah online ngan maintenance wilayah".. Fuh dengan nada tinggi dowh.. Then aku pun "abg kalau taknak angkat telefon, tak payah angkat.. Ingat ruby ni takda keje lain ke nak menuggu jer.." Aku letak telefon.. Huhu.. Terus aku sambung cakap ngan store, and log report.. aku tak tau la apa yang aku tulis tu.. betul ke tak,..

And then dia call balik, tanya.. pastu marah aku lagi.. "Takkan benda simple pon x boleh tunggu?? Benda senang pon x boleh nak log??" Aku cakap " ruby xnak, nnti abg x paham.. Hrmm.. Nanti, cakap salah log la.. Apa la.." Lepas ni aku taknak tanya apa2 ngan dia, kalau xnak layan helpdesk cakap la awal2.. Ataupun buang je telefon tu.. Aku ni menahan sakit kepala buat kerja, bila die start tengking aku, rasa macam aku nk pecah kepala bergegar dengar dia cakap mcm tu.. Hrmmm.. Aku cuma xnak salah faham kat office, diperbesarkan2 oleh sorng mamat busok ati kat office aku jer.. Aku marah sekejap jer.. Mamat ni, boleh jatuhkan maruah diri sendiri beb... Dia snggup, dia akan cuba untuk bagi kes salah faham ni lagi panaszzzz... Dia tu suka pecah belahkan kawan2.. Percaya lah, nanti dia akan menjadi satu virus yang menghasut abg zaimi.. Mamat tu memang takda kawan dah.. Macam lalang... Dia ingat dia baik ngan kakak aku and abang aku kt helpdesk tu, kakak n abang aku suka la.. Kalau dah pernah buat salah dan mengaibkan org.. Sampai mati aku ingat setiap apa yang di pernah buat.. Cuma aku xnak besar2kan isu je.. Memang dah maaf, cuma never la nak lupakan.. Lebih berhati2 apabila berkawan ngan dia.. Huhu.. Dia keje dok mengapi2kan org.. Lelaki tu.. Pastu bg wabak kat betina kabret sorang lagi.. Lagi besar isu.. Dah xda keje lain kot.. Suka tngok org bergaduh sesama islam, melayu, dan satu company.. Ntah la.. Macam2 perangai manusia.. Ntah ntah dia adalah jelmaan syaitan yang bertopengkan manusia.. Wallahhualam..

Aku rasa la kan.. Sebab aku sakit kepala ni adalah sebab aku tak rehat dari bekerja la.. Bayangkan, aku keje dari hari selasa 15hb sept hingga la hari ni.. Tak jem kepala aku ni.. Cuti raya x amik, sebab aku nak kumpul duit.. Hrmm.. Kalau la apa2 jadi kat aku.. Aku xnak susahkan mak aku ngan kos2 rawatan aku nanti.. Sian mak aku.. Hrmmm..

Tadi mak amik aku jam 3pm kat office.. Mak x tau aku sakit kepala.. Bila sampai kat kereta, mak suruh aku drive.. Aku drive jer, buat macam x sakit.. Sian mak aku letih kesana kesini berurusan ngan kementerian.. Hrmm.. Mak ajak pi makan kat Saintai, Tesco Ampang.. Aku bawa je la kereta ke destinasi.. Lepas je makan, aku drive balik rumah.. Makan ubat dan aku tido.. Jam 8.30pm td aku bangun.. Hrmmm.. Dah kurang skit sakit kepala nih.. Alhamdulillah.. Qada' solat and online la kejap sekarang ni.. Rindu kat blog aku nih.. Hehehe..

Aku redha kalau takdir aku dapat sebarang pnyakit, mungkin itu cara aku membersihkan segala dosa dan kesilapan yang lalu sebelum aku meninggalkan dunia yang indah ciptaan Allah s.w.t..

No comments:

Post a Comment

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails