Pages

Tuesday, October 6, 2009

Bisikan Cinta by One Nation Emcee : Careless Whisper

Alhamdulillah.. Akhirnya berjaya juga cari lagu ni.. Korang tahu, dah berbulan aku cari lagu ni dalam versi international.. Yang aku hanya ingat adalah dendangan saxophone yang dimainkan oleh Kenny G via his soprano saxophone... Rupa-rupanya tajuk lagu tu adalah "Careless Whisper"..

Ini sedikit sejarah mengenai lagu tersebut..


George Michael : Careless Whisper


Pada tahun 1984
George Michael telah produce album careless whisper dan didalamnya ada lagu careless whisper.. Hit dan top lagu nih.. Masuk carta dunia lagi tu.. Aku pun tak lahir lagi masa tu.. Hahaha..
Source :George Michael : Careless Whisper


Kenny G : At last.. The Duets Album


Pada tahun 2004
Kenny G telah produce album yang bertajuk At last.. The duets album.. Di dalam album tu ada lagu Careless Whisper yang dimainkan oleh beliau dan dinyayikan oleh Brian McKnight.. Meletop gak lagu ni.. Versi Jazz gitu..
Source :Kenny G : At last.. The Duets Album


Seether : Finding Beauty in Negative Spaces


Pada tahun 2007
Band Seether yang famous ngan genre Post-Grunge or alternative metal telah buat album yang bertajuk Finding Beauty in Negative Spaces.. Didalam senarai lagunya ada careless whisper.. Ini versi rock skit la kan.. Tapi maksud dan penyampaian adalah lebih kurang jer..
Source :Seether : Finding Beauty in Negative Spaces

Pada tahun 2009
One Nation Emcee telah menyanyikan lagu bisikan cinta di dalam album pertama mereka.. Di Malaysia, lagu careless whisper dalam versi malay adalah Bisikan Cinta.. Maksud die lain skit la.. But bunyi saxophone memang still ada..

So, lagu ni memang dah veteran.. Ada versi pop, jazz, rock and rap.. Apa2 pun.. lagu ni memang best..

No comments:

Post a Comment

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails