Pages

Friday, October 9, 2009

Bodoh punye Kedai Mamak..


.bengang.



Tak tahu la apsal aku lapar sangat malam ni.. Aku kirim la makanan kat adek aku.. Beli nasi.. Jam 8 pm aku kirim.. Jam 10 malam dia bg tahu dia takda motor.. Takpelah.. Aku pun pikir nak tido je.. Sok pagi masak la apa2 yang patut.. Aku ni lapar nasi sebenarnya.. Walaupun mak aku dah beli Snack Plate kat KFC.. Aku tetap lapar nasi.. Hrmm..

So, akibat takleh tido.. Aku pon pi la kedai mamak bawah rumah aku ni.. Selalu aku beli teh ais je kat dia.. Kali ni, akibat lapar nak mampos.. Aku tak sedar dah order yang bukan2.. Borosnyer aku..

Yang membuatkan aku bengang, aku order roti canai biasa 2 keping, roti canai telur bawang 1 keping dan maggi goreng.. Aku ingat semua kedai mamak cara masaknye sama.. Korang tau maggi goreng aku bogel macam tu je.. Maggi gaul ngan perencah kari je.. Macam cibai betul.. Roti telur bawang plak memang tak selera la aku nak makan.. Dia bg kuah dal and kari.. Rasa macam basi.. Eeeii.. Dah le aku kena rm 6.. Kurang ajar punya mamak..

Korang jangan pi gerai tepi jalan Ali Corner kat ngan Flat Seri Kedah, Gombak Setia..

Hrmm.. Satu pembaziran... Bodoh betol.. Sedaap lagi gerai mamak belakang office aku.. Walaupun tempatnye ceruk dunia..

3 comments:

  1. nasib baik gak laa ko dpt mkan dr x dpt mkan..bersyukur laa pe yang ada..kalu x nak mkan,bg kat pnduduk padang ke..kat fakir2 miskin ke..dieorg x pkir sepuluh kali dah..dah tntu2 dieorg mkan..rzeki tu!!..kte nie yang dpt makn pun x bersyukur..dunia2..

    ReplyDelete
  2. heh...biasa la mamak...kuah lebih panaskan balik jer..

    ReplyDelete
  3. An, biasa la mamak kan.. Hrmm.. Ni siapa lak anonymous yang menyemak dalam blog aku nih.. Aku mengeluarkan perasaan aku jer... Ni blog aku.. Aku punya pasal la.. Bukannya aku tak bersyukur.. Aku nak bg tahu kawan2 jangan pegi kedai tu je.. Tapi ko bukan kawan aku, so pegi la makan kat kedai tu.. Biar mampos cepat.. Thanks for the stupid answer.. This is not about earthquakes at Padang, Indonesia.. Ko derma ke kat die org?? Aku dah derma.. Jangan cakap besar pasal dunia ni.... Macam la baik sangat.. Get out from my blog..

    ReplyDelete

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails