Pages

Tuesday, October 27, 2009

Happy Birthday Baby Nur Qistina (26 Oct 07 + 26 Oct 09 = 2 years old)

Selamat hari lahir, selamat hari lahir.. Hhehehe.. Semoga menjadi insan yang solehah dan beriman ye anak sedara ku.. Pada 26 Oct 09 adalah hari lahir anak saudara ku, nur qistina.. Dah berumur 2 tahun... Sekejap je kan anak2 ni membesar.. Dari seorang bayi, meniarap, merangkak, bertateh dan sekarang dah boleh berlari.. Masa begitu pantas berlalu.. Sampaikan aku tak puas bermain dengan dia... Menimang dia.. Sekarang baru 2 tahun.. Lagi 10 tahun macam mana la dia agaknya... Mesti menjadi pelajar yang bijak dan pandai.. Harap2 begitulah hendaknya.. InsyaAllah..


.selamat hari lahir Nur Qistina.


Hrmm.. aku nak tunjuk kat korang gambar2 Nur Qistina sejak dilahirkan dan sampai la sekarang.. Dilahirkan pada waktu tengahari.. 12 lebih macam tu kot.. Pada hari Jumaat.. Org sibuk2 nak pi solat Jumaat, dia dilahirkan.. Hehehe.. Nak tahu si angah nak lahirkan pun tak tau apa tanda-tandanya.. Sebab angah sakit perot macam nak membuang air besar je.. Nasib baik ada mak.. Mak juga yang tahu serba serbi tentang kelahiran.. Melihat anak resah tak senang duduk.. Mesti la mak risau.. Yang paling pelik, si angah bangun awal.. Jam 7 pg pada hari tersebut.. heheehe.. Lagi bertambah pelik.. Menahan sakit perut nak buang air besar dari jam 7 pg sampai 11 pg membuatkan kami sekeluarga risau dan bergegas ke hospital Kuala Lumpur.. Hehehe.. Tak sangka dalam beberapa jam dah lahirkan Nur Qistina ni. Betapa besar perancangan dan ciptaan Allah s.w.t..

Kelahiran Qistina ni memang membawa bahagia kepada kami semua.. Dia yang menyerikan segala2nya.. Daripada kami dulu asik bertekak pasal hal kecil, bila ada anak kecil nih.. Semua masalah menjadi lupa.. Hehehe.. Cucu sulong bak kata mak.. Hehe...


.hari pertama nur qistina dilahirkan.


.sewaktu ni aku jadi baby sitter dia. hehe.

Masa Qistina masih bayi, dia selalu nangis dan dapat demam kuning, cepat2 mak aku, aku dan si jamil cari cara nak ubatkan.. Aku pi jemur Qistina kat cahaya matahari pagi.. Duk bersila pangku dia kat depan rumah.. Hehehe.. Pastu cari susu kambing.. Hrmm.. Alhamdulillah dah sihat..




.dah boleh buka mata. hehe.




.dah pandai meniarap dan merangkak.




.pic ni sewaktu opah, mak dan abah jaga qistina. mereka sayang qistina. muuahhxx!!.

Itulah kisah Nur Qistina, ini pula gambar kami semasa hari lahir Nur Qistina pada 26 Oct 09 semalam. Jamuan kecil yang dikenang sampai bila-bila..

 
.juadah enak yang di sponsor oleh opah, nenek long dan dari mak su juga.

 
.Nur Qistina bersama dengan Opah.. Sayang die.. Melekat jer dengan opah yer, nanti dah besar jaga opah tau.




.para tetamu dan ahli keluarga yang sempat diambil gambar.

 
.bergambar dengan mak long, saya beraksi!!.

Mak long doakan Qistina yang terbaik tau.. Jangan nakal-nakal tau.!!


3 comments:

  1. org tua2 kate, klaw budak slalu tgok bnde kaler kunig, dia akan dpt demam kuning.

    aku x penah kena demam kuning. sbb aku buta warna.. huhu

    ReplyDelete
  2. tapi mell... masa tu dia baby lagi.. mana nampak apa2.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. tq maklong..long story bout NUR QISTINA.MUAHXX!!

    ReplyDelete

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails