Pages

Saturday, October 24, 2009

Jus Mate 5 (Jus Diet Mate 5) - 24 Oct 09

Assalammualaikum semua.. Hari ni hari pertama aku makan Jus Mate 5... Huhu... Budak2 office semua dah excited ngan diet aku nih.. Mereka bagi moral support.. Bagi mereka yang mencemburui aku tuh.. Jangan lah cemburu2.. Aku pun berusaha.. Apa kata kita sama2 berusaha.. Sama2 dapat hasil dan gembira.. Hehehe..


.ni la dia produknyer.

Ada 3 kotak.. but aku amik gambar sekotak jer.. Hehehe.. Semoga aku berjaya.. Korang tau tak, tanpa disedari, badan aku semakin membesar dan membesar sebelum nih.. Aku dapat rasakan sakit2 badan dan rasa malas nak kerja dan tido pun x menentu.. Tengahari tadi aku minum JDM5 nih..  Makan pun xla kebulor macam dulu.. Seriously.. Aku bukan la nak cakap kosong, walaupun pertama kali cuba.. Tapi, dapat rasakan perbezaannya..

Rutin Harian aku hari ni adalah..

Breakfast :
Roti Canai Pisang sekeping dan nescafe tarik.. Hehehe.. Aku lupa la xleh minum minuman yang berkafein.. Adoi.. Esok aku tak minum dah.. Hehehe..

Tengahari Lunch :
Jam 1 pm, aku minum JDM5.. Banyak gak satu botol mineral air tu kan, 450 ml je aku letak.. Empat kali teguk, baru bleh abiskan satu sachet JDM5 tuh.. Bau macam oren juice..  Tapi memang kenyang.. Pastu, aku jalan2 pusing time square ngan kak rina.. Member office tu.. Hehe.. Maklum la keje..

Jam 4.30 pm :
Aku balik keje pi Jaya Jusco beli tupperware.. Aku tak dapat "shaker bertudong" pon tau.. Naim beli 3 kotak and jadi ahli.. Itu pon tak dapat.. Bengang betol.. Hrmm.. Kena beli sendiri.. Pastu jalan2 pusing Jaya Jusco Wangsa Maju.. Hehehe..

Jam 6.00 pm :
Makan time!! Makan Mc Donald.. Hahaha.. Makan Burger Chicken Mc Deluxe jer.. Air sprite tak minum.. Banyak gas.. Kentang goreng makan skit jer.. Ais krim makan coklat jer.. Hehehe.. Bagus kan aku.. Hehehe.. Si naim habiskan yang selebihnyer.. Hahaha..

Jam 9.00 pm : Dah tido!! Gudnite.. Seleepy larh..


2 comments:

  1. salam...
    wah jus mate ke...
    rase2 mcm nk try la...
    tgk ramai org berjaya turunkan brat badan...
    hu hu hu...

    ReplyDelete
  2. kai nak cuba?? jom la.. join ngan rabiatul adawiyah sekali.. Kita sama2 berusaha.. Rabiatul baru je masuk hari ketiga.. Rasa Jus Mate 5 tu sedaap.. Rasa Fresh Orange.. :)

    ReplyDelete

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails