Pages

Monday, October 26, 2009

Jus Mate 5 (Jus Diet Mate 5) - 26 Oct 09

Assalammualaikum semua.. Hari ni kepala aku dah biol skit.. Sebab shift malam ni aku pon tak berapa reti nak adjust rutin pemakanan.. Aku bangun tido sebelum maghrib... Betapa penatnyer aku keje.. Huhuhu...  Okayh, let start from 12 am la kan.. Apa yang aku makan, apa yang aku buat and bila pula aku minum "Jus Mate 5" nih..

12 am (26-Okt) : working
1 am   : pergi makan roti canai (sekeping) and minum horlicks panas.
5 am   : minum "Jus Mate 5".. Yurmm!! Yurmm!!
7 am   : Balik kerja.!! Yahoo.. Beli nasi lemak.. Hehehe..
9 am   : Makan Nasi lemak bersambal sahaja.. Kalorinya kurang dari nasi lemak yang ada lauk berbagai2 tu..
9.30    : Update blog and facebook, myspace, friendster and etc!! kenapa la mata ni taknak tido lagi.. Hrmm..
11.30 am : Sleeping... Ho.. ho.. ho..
7.00 pm : wake up!! Adoi... Lambatnyer bangun.. Qada' semua solat hari ni..
7.30 pm : Makan kek lembab coklat.. Mak masak semalam... Because hari ini birthday anak sedara Nur Qistina tu.. Hehehe.. Makan jer kek tu, but kuantiti dua jari jer.. Kek itu akan diterbangkan  ke Jalan Ipoh.. Rumah adik aku disana.. Hehehe..

Ini adalah schedule yg akan aku buat sebentar nanti, because keje malam,. so nanti x update.. Office aku internet xda untuk kegunaan peribadi.. Nanti kena warning letter plak.. Hehehe..

8.30 pm : Makan kek sempena birthday baby Nur Qistina, makan sate, makan nasi lemak. Kira kalori sehari anda.. pastikan 1000 kalori sahaja diambil k..
11 pm    : Masuk kerja.. hehe..
1 am (27-Okt) : Makan ngan staff shift malam.. Abg zaid ler.. Malam ni nak makan tosai and air suam jer la.. Nanti xde geng nak makan plak.. hehe..
4 am      : Aku dh kira masa yg sesuai untuk minum Jus Mate 5 adalah pada jam 4 am.. Schedule makan tengahari tu.. Hehehe... Mai minum Jus Mate 5 semua..
7 am      : Balik kerja..



So, tomorrow ada rutin yang baru.. Because aku cuti Selasa dan Rabu.. Jadual pemakanan yang berbeza la pula kan.. Apa yang penting?? Kerjasama.. Kerjasama sistem dalaman badan kita amat penting bila kita pandai mengawalnya.. So, sesiapa yang minum dan mengamalkan Diet Jus Mate 5, semoga berjaya!!!

2 comments:

  1. apesal qada' solat????x solat ker...

    ReplyDelete
  2. Keje shift la.. banyak tido dari berjaga.. sebab dah weng skit kepala ni.... hahaha...

    ReplyDelete

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails