Pages

Friday, October 30, 2009

Jus Mate 5 (Jus Diet Mate 5) - 30 Oct 09

Assalammualaikum semua.. maaf diatas kelewatan update blog.. hehe.. keletihan yang teramat sangat la.. Keje petang malam selama 2 hari dan hari esok saya bekerja untuk shift petang sahaja.. Hrmm.. Hari ni dah masuk seminggu saya minum Jus Diet Mate 5 (JDM5).. Banyak juga la perubahan yang saya dapat rasakan.. Perut ku sudah semakin kempis dan muat la seluar lama.. hehe,.. seronok betul rasanya..

Untuk minggu ni saya telah kurang 3 kg.. Hrmm.. Kalau saya buat betul2.. mesti kurang 7 kg kan.. hrmm… Xper.. Pelan2.. Bagi saya, jika waktu tido tidak terganggu dan mengikut kitar alam.. Iaitu, bekerja pada waktu siang, tido pada waktu malam.. Mesti mudah untuk turunkan berat badan.. Tido saya tak menentu dan kadang2 kena paksa mata ni tutup.. Hrmm..

Tapi takpelah.. Slow and steady k.. Hehehe..

Oklah, hari ni punye schedule pemakanan … Hari ni memang tunggang langgang banyak.. Aku pun tak tau la nak buat macam mana dah..

7 am : Habis kerja, balik rumah naik bas.. naik train ramai org.. tak larak den nak tunggu.. hehe..
8.45 am : Baru sampai kat rumah.. Fuhh.. letihnya.. saya tak sempat mandi, tak sempat on laptop semua.. Sebab saya dah tido.. Totally penat..!!
12.00 pm : Bangun tido.. Warghh!! Nak bersiap untuk keje jam 3 pm nih… On laptop.. pastu cek gaji.. Yahoo!! Sudah gaji…. Hrmm.. banyak nyer nak bayar bil… Separuh yahoo!! Hehe..
1 pm : makan nasi dengan sup tulang and ikan masin.. sedaapp.. ingat!! Kuantiti kurang kan skit k..
2 pm : bergegas ke tempat kerja..
3 pm : Masuk kerja!! Mulakan kerja.. Adoi… Letih badan..
7 pm : cuit skit keropok lekor kak sal.. satu jer makan.. takut kempunana.. hahaha..
9 pm : makan yee mee + kuew teow.. Beli kat Ipoh Delight kat Tingkat 10 Time Square.. Nama menunyer Mee/ Kuew Teow/ Bihun/ Pan Mee “Kampar”.. Hehehe… Ini makanan bersup.. Aku taruk lada and cili giling.. fuh.. sedaap.. terasa sedaapnyer dan pedasnyer..
1 am : makan Mc Donald.. Makan Spicy Chicken Mc Deluxe, air mineral and kentang.. Size kecil.. Huhu..
5 am : Minum JDM5. Aku minum lewat sebab nanti lepas balik keje terus tido kan.. Hrmm… Korang tngok lah.. Tunggang langgang kan?? Pening kepala aku ni tau.. Macam mana la nak buat bila dah keje shift nih..
Tapi aku dah request kat bos aku yang baik hati tu.. next month nak keje pagi n petang je.. Doktor pun dah suruh aku kurangkan keje malam.. Nanti kena insomnia.. Sebab bila dah kena, kena bergantung kepada pil tido je.. So.. Lebih baik cegah dahulu.. Anyway, terima kasih abg bob!!
7 am : Balik kerja!! Yahoo.. Hari ni Naim ambil aku.. Boleh la aku tido2 ayam sambil dia hantar aku balik rumah tu.. hehehe..

Syukur ke hadrat Allah s.w.t kerana aku dikurniakan rezeki dan cabaran macam ni.. Ada hikmah sebenarnya.. InsyaAllah semuanya baik2.. Korang doa2kanlah eh.. Amin..

No comments:

Post a Comment

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails