Pages

Thursday, November 5, 2009

The Big 7-Eleven Day

Hello everybody, im as 7-Eleven® colleagues would like to announce and invite all of you out there come to 7-Eleven® stores near you. We are celebrating our "7-Eleven Day" on "7-11-09"!! So, hurry!! Because we got contest and prizes. Lot of gift will be given on that day. Purchase any 2 "the big 7" item to win!! [T&C]
 
 
.The Big 7 iNfO!.
 .The Big 7 Items!.
 
.example of contest form. "Contest period : 7-Nov-09 until 11-Nov-09"
 
.limited edition 7-Eleven® fridge magnet.
.im already got one.
History of 7-Eleven® Malaysia. (In Malay)
7-Eleven® ialah sebuah francaisor, pelesen, dan pengendali rangkaian kedai serbaneka antarabangsa. Sejak Mac 2007, menjadi rangkaian kedai terbesar dalam semua kategori setelah mengatasi McDonald's dengan 1,000 cawangan. Kedai-kedainya terletak di 18 buah negara, dengan pasaran-pasaran terbesar di Jepun, Amerika Syarikat, Taiwan dan Thailand.
7-Eleven® ialah anak syarikat Seven & I Holdings Co. di Jepun. Antara tawaran-tawaran 7-Eleven® termasuk produk label persendirian, termasuk Slurpee, iaitu minuman separa beku yang diperkenalkan pada pertengahan 1960-an, dan Big Gulp, iaitu minuman ringan yang diisi dalam cawan besar yang bersaiz antara 20 dan 64 auns bendalir. Itu adalah special item bagi kami di 7-Eleven®.
Kedai-kedai 7-Eleven® di Malaysia dimiliki oleh 7-Eleven Malaysia Sdn. Bhd. yang kini mengendali kira-kira lebih 1000 buah kedai di seluruh negara dan merancang untuk mengembangkan lebih banyak cawangan. 7-Eleven® di Malaysia ditubuhkan pada 4 Jun 1984 oleh Berjaya Group Berhad.
7-Eleven® diasaskan pada tahun 1927 di Dallas, Texas, Amerika Syarikat, apabila seorang pekerja Southland Ice Company, Joe C. Thompson, mula menjual susu, telur dan roti dari sebuah dok ais. Lokasi asalnya merupakan hadapan kedai yang diubahsuai di Southland Ice Company, sebuah kilang pembuatan ais. Sungguhpun adanya kedai runcit kecil dan perniagaan am di kawasan sekeliling, para pengurus kilang ais mendapati bahawa penjualan "barang serbaneka" seperti roti dan susu memang popular. Maka, terbukalah beberapa cawangan 7-Eleven di kawasan Dallas. Mula-mulanya, kedai-kedai ini dibuka dari 7 pagi hingga 11 malam, iaitu tempoh perniagaan yang agak panjang pada waktu itu, maka demikianlah nama kedai ini. Syarikat ini mula menggunakan nama 7-Eleven® pada tahun 1946. Menjelang tahun 1952, 7-Eleven membuka kedainya yang ke-100. Pada tahun 1962, 7-Eleven mula menguji penjadualan 24 jam di Austin, Texas. Pada tahun 1963, kedai 24 jam dibuka di Las Vegas, Fort Worth dan Dallas.
7-Eleven around the world and near you..!!
For more information, log on to www.7eleven.com.my
 
 

No comments:

Post a Comment

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails