Pages

Friday, November 6, 2009

Jogging and exercise kat Tasik Titiwangsa.

Entry kali ni mengisahkan kisah aku yang nak sangat turunkan berat badan.. So, aku rancang berjogging di Tasik Titiwangsa.. Aku bincang ngan Naim, nak ke dia kan.. Nasib baik dia nak.. So, kami pun pergi la.. Hari ni cuaca best!! Sebab baru lepas hujan, kalau nak jogging tak le panas sangat dan udara segar.. Mengikut jadual, kami kena gerak pi Tasik Titiwangsa jam 6 am.. Tapi aku lambat la.. Aku pakai contact lense susah benar hari ni.. Setengah jam amik masa.. Naim plak bangun lambat skit.. Dalam 6.15 am mcm tu.. Aku plak pakai contact lense setengah jam.. Dia dah miskol pun aku x siap lagi pakai contact lense.. Hrmm.. Kalau tak pakai, nak jogging tak best la.. Tak nampak permandangan indah alam semesta ni.. 


.kami.


Nak dijadikan cerita, kami bertolak pada jam 7 am.. Naim tunggu aku lama kat bawah rumah.. Rumah pangsapuri la katakan.. Hehehe.. Stamina aku hari ni boleh la tahan.. Berjogging 200 meter pertama tercungap2 aku dibuatnyer.. Agaknyer dah lama tak jogging, pernafasan pun dah tak berapa bagus.. So, berjalan la aku, naim terpaksa patah balik.. Sebab aku dah berhenti lari.. hehehe.. So, kami jalan2 la dulu.. Then.. Berjogging lagi.. Masa berlari tu, nampak plak aunty2 buat "tai chi" ramai2.. Best betol.. Suami dan isteri ada plak tu.. Berkumpulan.. Suka aku tengok.. Nak join tapi segan.. Hehehe....


.saiful naim.

Sambil berjalan ke arah tempat equipment senaman tu, aku nampak macam2 jenis ikan yang ada.. Aku tengok kat tepi2 tu, cantik2 ikan tu.. Warna keemasan ada.. Warna belang2 pun ada.. Ada juga anak2 ikan.. Tenang jer bila tengok.. So, inilah aktiviti sehat kami.. Jam 10 am kami pulang.. Aku balik terus mandi.. Segar je badan hari ni..


.rabiatul adawiyah.

No comments:

Post a Comment

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails