Pages

Friday, November 27, 2009

Sambutan Hari Raya Qurban 27 Nov 2009 bersamaan 10 Zulhijjah 1430

Assalammualaikum semua.. Selamat Hari Raya Qurban.. Wah.. Hari ni mesti korang dapat daging Qurban kan.. Alhamdulillah, rezeki Allah s.w.t beri..  Hari Raya Qurban kali ni aku beraya di rumah makteh aku.. Malam td perjalanan pergi ke rumah makteh kat Klang, aku leh salah jalan.. dari tol Sungai Buloh dah elok2 leh terus ke Klang,.. Aku pi masuk jalan ke arah KL.. Hahaha... Marah mak aku.. Hehehe.. Hrmm.. Nak selamat, aku cakap la "kita ikut federal highway yer mak".. hehehe.. takut aku kalau mak marah.. Hrmm.. Malam td naim pun ikot sekali.. Hehehe.. Bertolak dari jam 9.15 pm, sampai Klang jam 10.15 pm.. Fuh sejam.. Jalan sesak plak tuh.. Padan muka aku,.. hehe..


.semuanya sedaap!.

Mak dan Makteh aku masak pelbagai juadah.. Yang beli hanyalah lemang.. Ngee.. Ada mee hun sup, nasi impit dan kuah kacang dan rendang ayam.. Totally awesome!! Hehehe.. Aku makan beberapa kali lah jugak.. Dari jam 9 am sampai 3 pm, aku dah makan 4 kali tau.. Hahaha.. Habis lah diet aku.. Tapi takpe, esok lusa diet la balik.. ngeh.. ngeh.. ngeh.. hehehe.. Kami balik dari rumah makteh dalam jam 3.40pm, sampai kat Damansara dalam jam 4.15 pm macam tu.. Jalan tak sesak.. Hehehe.. Mak and Naim sempat tido lagi tu.. Hehehe.. Kalau aku tak drive, leh tangkap gambar.. hikhikhik...

Semoga di hari yang mulia ni, kita mengambil pengajaran dari kisah2 Nabi dan Rasul pada zaman dahulu.. Biar ia menjadi guide line untuk menjadi manusia yang berguna dan beriman.. Amin.. Kepada semua umat Islam di seluruh dunia nih, Selamat Hari Raya Aidil Adha.. Semoga berbahagia selalu!!

Dimuatkan picture pelbagai juadah dan pic family aku.. Seronok rasanya bila berkumpul.. <3


.pelbagai juadah.


.one happy family at home.
.inilah ahli keluarga makteh aku.. dari kiri, naim, pakteh, makteh and nurul.. kat bawah tu, dari kiri azim and firzanah.



.pasangan sedondon dan "luar biasa".. sukses selalu.



.mak saya dan makteh.. adik beradik betemu.



.candid.. candid.



.aku pun nak bergambar juga,.. rabiatul adawiyah, saiful naim, firzanah, azim and naim.. ada dua naim.. hehe..




No comments:

Post a Comment

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails