Pages

Sunday, December 13, 2009

Majlis Khatan Hanafi

Setelah sampai pagi td.. rupa-rupanya rabiatul sambung tido kat rumah tok.. Hahaha.. Jam 8.30 pg macam tu rabiatul bangun.. Yang lelain masih lagi tido..


.candid.. jangan marah ha.



.ni pun tido juga.. sian aliya and naim (naim kot, tak perasan plak muka dia.. hehe.)

Rabiatul yang dah bangun awal (awal ke???) ni pi la tngok-rngok kat dapur.. Apa yang ibu-ibu sedang buat.. hehe.. Sibuk jugak mereka semua, rabiatul datang salam mereka semua.. Mak taknak ambil gambar, sebab tudung takda.. Aurat kan.. hehe..



.siapkan goodies bag dan makanan.

Lepas tu pi jumpa chu.. hehe.. dia terkejut! rabiatul dah besar.. membesar!! haha.. Pastu, rabiatul bantu-bantu la skit apa yang perlu.. Then chu offer nak mandi kat rumah  chu tak?? Rabiatul pun terfikir, sini ramai org kan.. Takut mengacau org tngah nak bersiap-siap hidang, rabiatul and adik2 sibuk nak mandi plak kan.. hehe.. So, kejut lah puteri-puteri dan putera kayangan bangun tido untuk pi mandi.. hehe..


.ni lah rumah chu.. tak jauh dari rumah tok (si angah sibok je posing kat situ.. hehe.).

Dah mandi, dah wangi, dan cantik.. Kami pun balik ke rumah tok.. Masa ni operasi rabiatul sebagai juru gambar tak bertauliah la kan.. Setiap minit rabiatul akan snap... Remember this..


"Setiap masa adalah kenangan dan kenangan tidak boleh diulang walaupun masa datang balik kerana telah bertukar hari.." rabiatul adawiyah

Kat rumah tok, saudara mara sedang sibuk menyiapkan hidangan.. Chu pula sedang menyiapkan meja makanan..



.inilah chu saya. hehe.



.hidangan.



.hidangan yang siap disusun rapi.

Apa yang terkandung di dalam semua penutup tu.. Hehehe.. Pastikan anda tidak meleleh air liur tau.. hehe..


.sambal petai ikan bilis.



.acar.



.gulai lemak kuning nenas dan ikan masin.




.ayam masak merah.



.agar-agar.


.air sirap.. sedapnyer minum time cuaca panas kan.



.bubur kacang durian.. yurmm.

Setelah selesai menyiapkan hidangan untuk para tetamu.. Kami semua beralih ke bahagian meja pengantin.. hehehe.. meja untuk majlis berkhatan kan ala-ala meja org kahwin yang makan beradab tu.. hehe..


.angah, aya dan chu sedang menyiapkan meja.

 
.taraaaa.. inilah hasilnya.. meriahkan.. sedapp pula tu.. yurm.




.ini adalah pakcik rahman, abg mak saya.. candid picture, konon-konon sdang menikmati fish ball.. hehe.

Diantara juadah yang ada diatas meja makan beradab tu adalah..  Ni pun meleleh air liur.. Hrmm.. Sabar je la.. Buat masa ni, ni jer yang tersedia.. ayam golek dan air tembikai tak ready lagi.. hehe..



 

 

 

Meleleh tak?? hehe.. Nanti korang kawin, buat menu macam ni k.. Yang paling menyelerakan adalah udang panjat tu.. Fuh... Sedaapp..

Kini tibalah masa yang dinantikan, majlis khatan hanafi..


.sedang bersiap2.



.dah siap.. hensem dah.

Selesai sesi membaca doa, tetamu dijemput makan dan beberapa minit selepas tu...



.para tetamu.

Kami berjalan ke hujung kampung, kerana rumah tu ada pankin... Panas plak cuaca masa tu.. Tapi takpe.. Best..



.nak naik atas chu.


.dah naik dah.



.paluan kompang dimulakan.



.berarak... gayat juga si hanafi nih.. hehe.


.sempat gak rabiatul enter frame. hehe.

Setibanya di rumah tok............



.hanafi di kipas oleh pakcik rahman bagaikan pengantin dengan menggunakan surat khabar.. hahaha..


.majlis makan beradab.. abu pun ada?? hehe. sunat lagi skali nanti.. hehe.

Buat pengetahuan korang, majlis ni untuk makan-makan je.. Khatannyer pada hari isnin 14 Dec 09.. Kat Hospital Tapah jer.. hehe..

Salam sayang,

2 comments:

  1. best. nanti kawen nak menu macam ni ke?? hehe.. saya leh jadi catering anda. anda.. anda.. hehehe...

    :D

    ReplyDelete

Please leave a comment, i love you!! xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails